szerző:
hvg.hu

Az ATV arról számolt be, hogy nyomoz a nagykanizsai rendőrség az ügyben.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Hamis aláírások is lehetnek azokon az ajánlóíveken, amelyeket Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára adott le a választási bizottságnak – hangzott el az ATV Híradójában.

A csatorna birtokába került rendőrségi iratok – amelyeket be is mutattak a Híradóban – arról szólnak, hogy hamis magánokirat felhasználásának vétségének gyanúja miatt tettek feljelentést Cseresnyés ellen, mert a feljelentő szerint fizikai képtelenség 24 óra alatt 2500 aláírást összeszedni. Cseresnyés ugyanis február 20-án adta le az ajánlásait, holott csak február 19-én lehetett egyáltalán felvenni az íveket.

Az ATV által bemutatott rendőrségi iratban az áll, hogy a választás rendje elleni bűntett gyanúja nem áll fenn, az viszont

megállapítást nyert, hogy a Választási Irodához leadott 400 db választási íven szereplő és az ellenőrzésre került 74 db ajánlóíven szereplő aláírások közül felmerült hamis aláírás, így felmerült a gyanú... hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésére.

A dokumentum szerint a nyomozást hétfőn rendelték el, az ügyben a nagykanizsai rendőrök nyomoznak.

Zala megye 3. számú egyéni választókerületéről van egyébként szó.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.