szerző:
hvg.hu

Miután kiderült, hogy a Belvárosban messze nem Juhász Péter a legnépszerűbb és legesélyesebb kihívó a Fidesszel szemben, az Együtt elnöke találkozót kezdeményezett a többiekkel.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Meghívta V. Naszályi Mártát (MSZP–Párbeszéd), Csárdi Antalt (LMP), Fekete-Győr Andrást (Momentum) és Losonczy Pált (Jobbik) is, utóbbi azért mondta le az eseményt, mert pártja nem koordinál.

Juhász Péter azt követően trombitálta össze a többieket, hogy kiderült, sima győzelemre készülhet a Fidesz–KDNP a budapesti 1-es számú választókerületben, pedig a pesti Belváros, a Vár, valamint Józsefváros és Ferencváros Nagykörúton belüli részeit összefogó választókerület lakóinak 60 százaléka kormányváltást szeretne. V. Naszályi jelenleg 18, Csárdi 13, Fekete-Győr 10, Juhász 9, Losonczy 8 százalékon áll, Hollik pedig 42-n.

A Közös Ország Mozgalom felmérése szerint ha senki nem lép vissza, akkor Hollik nagyon simán győzne: várhatóan 42 százalékot kapna, míg a második helyezett V. Naszályinak is csak 18 százaléka lenne. Az egyetlen megoldás az lenne, ha csakis egyetlen jelölt maradna, és nem a jobbikos. Juhász, Fekete-Győr vagy Csárdi jó eséllyel indulhatna Hollik ellen egyedüli kihívóként, és V. Naszályi sincs sokkal lemaradva tőlük. Egyedül Losonczynak nincs esélye semmilyen forgatókönyv szerint sem megverni Hollikot.

Juhász kedden videóban jelezte, szerinte Budapesten nincs szükség arra, hogy a Jobbikkal is megegyezzen például az LMP vagy a Momentum, a volt radikális párt nélkül is le lehet győzni a Fideszt.

Azt mondta, ő kész visszalépni, de egyedül maradt ezzel a felvetésével. Sőt, azt is javasolta, végső esetben dobjanak fel pénzt, döntsék el úgy, ki induljon. Azt a Fidesz kottájának nevezte, hogy rajta kívül senki nem hajlandó visszalépni.

 

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.