szerző:
hvg.hu

A Csongrád Megyei Választási Bizottság szerint Soros és Orbán neve miatt a migránsszámláló kampányplakátnak minősül, és ilyen nem lehet állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületben.

A választási eljárásról szóló törvényt sérti a hódmezővásárhelyi polgármester Márki-Zay Péter migránsszámláló táblája a városházán, ezért le kell azt szedni, értesült a Vásárhely24. Tilos ugyanis állami vagy önkormányzati hatóság elhelyezésére szolgáló épületen vagy azon belül plakátot elhelyezni. A Csongrád megyei Választási Bizottság szerint pedig a migránsszámláló plakátnak minősül – a bizottság 5-1 arányban döntött így. Az indoklásban az olvasható, hogy mivel Soros György vagy Orbán Viktor neve olvasható a táblán, az "egyértelműen kampánytevékenység". A határozat nem jogerős.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!