szerző:
hvg.hu

Üzletről és pénzről tárgyalt a Magyar Nemzet szerint Semjén a svédországi vadászatokon, amiket a politikus teljes titokban akart tartani, és olyan költségek dobták meg az átlagárat, mint a 750 ezer forintos helikopterutak.

Pénzről és üzletről is beszélt Semjén Zsolt azokon a svédországi luxusvadászatokon, amelyeket a Magyar Nemzet információi szerint a szállodatulajdonos Farkas József finanszírozott. Horváth noszvaji szállodáját maga Semjén nyitotta meg, és ironikus módon a belföldi turizmus jelentőségéről beszélt – miközben ő maga Svédországba ment vadászni.

A Hír Tv felvételein az egyik szervező beszél a vadászatokról, kiemelve, hogy Sejénnek fontos volt, hogy minél nagyobb titokban maradjanak az útjai, ezért fegyvert sem vitt innen, és ezért kellett egy teljes hotelt kibérelni neki, hogy ne találkozzon véletlenül se magyarokkal. A rénszarvasvadászat is pluszköltség volt, ahogy a helikopterezés is: egyetlen út 750 ezer forintnak megfelelő svéd koronába került, ezért is kerültek 4-5 millió forintba a vadászatok, amely ár magasabb az átlagosnál, és amit a 2010 után félmilliárdos EU-támogatást elnyert Farkas fizetett. A kormányzati védekezés úgy szólt, hogy Semjén a rokonait látogatta meg Svédországban – ekkor még nem volt ismert, hogy Farkas áll a vadászatok mögött.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!