szerző:
hvg.hu

A rovarevés ádáz ellensége, Fazekas Sándor agrárminiszter a tárca szervezésében tartott 1848-as ünnepségén kitüntetéseket adott át és beszédet is mondott 1848-ról.

A közelgő választások miatt beszéde furán áthallásos:

-Egy Arany János-díjas mondatban kiemelte az összefogás szerepét: "a magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont".

-A magyarságnak "történelmi korszakváltásokat követően erőt kell gyűjtenie, újjá kell építenie a számára fontos világot".

Összefogás és újrakezdés, ezek inkább az ellenzékhez köthető fogalmak.

Az EU-t egyszer sem említette, az erős nemzetállami kereteket viszont igen: "a magyarság fennmaradásának kereteit az erős nemzetállam által tudhatja biztonságban, ez a lehetőség 2010-ben újra megnyílt, azóta az ország halad a közös dolgok rendezésében".

Aztán csak kibújt a szög a zsákból a sok dodonai mondat után: "Lényeges, hogy ez a folyamat ne törjön meg, a 2010-ben kezdődött új korszak folytatódjon."

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!