szerző:
hvg.hu/MTI

Roberto Baggio ismertette kedden az "edzők edzőjével", a két éve elhunyt Horst Weinnel kidolgozott FuNino edzésmódszert a debreceni futballegyetemen. Oda rohant Kósa Lajos, amikor a 444.hu és a Magyar Nemzet újságírói a kötvényügyről kérdezték volna.

Ahogy a Magyar Nemzet cikke alapján korábban megírtuk, egy 2013 elején készült állítólagos közjegyzői dokumentum szerint Kósa Lajost megbízták, hogy rendelkezzen egy ezermilliárd forintnak megfelelő összeg felett. Erről a nap folyamán beszélt a miniszter is – az ügyről szóló cikkeinket itt találja –, de még mindig rengeteg a nyitott kérdés.

Hogy még több részletre fény derülhessen, a 444.hu és a Magyar Nemzet megpróbált feltenni néhány kérdést Kósának kedden délután, aki éppen Budapestről Debrecenbe tartott, hogy meghallgassa a korábbi klasszis futballista, Roberto Baggio előadását, és találkozzon is az olasszal.

A videó tanúsága szerint a miniszter előbb Debrecenbe invitálta magával az újságírókat, azt állította, szívesen leviszi őket is, hogy meg tudják beszélni a felmerülő kérdéseket. Aztán amikor a kérdések kellemetlenné kezdtek válni, Kósa bepattant az autójába, és elhajtott.

Eközben a Debreceni Egyetem sporttudományi oktatóközpontját zsúfolásig megtöltő több mint 300 hazai és a külföldi futballedzőnek az egykori aranylabdás olasz válogatott játékos, a komplex utánpótlás-nevelő program elnöke mellett Marcello Nardini szakmai vezető tartott elméleti előadásokat és vezetett gyakorlati bemutatót a kétnapos továbbképzésen.

©

A módszer különlegessége, hogy a fiatal sportolók kreatív teljesítőképességének fejlesztését orvostudományi vonatkozásban is vizsgálja, az agy kinetikájának (BrainKinetic) működésére alapozva. A szakmai stábnak idegtudományi és agykutató specialista is a tagja. A debreceni futballegyetem keretében kedden és szerdán az első két modult, a 6-14 éves korosztályra vonatkozó ismereteket sajátíthatják el a résztvevők. Megismerhetik a FuNino képzési modellt, a BrainKinetic alapjait, az oktató és korrekciós játékokat, amelyek lehetővé teszik a játékolvasást a pályán, a kollektív játék alapjait, a vizuális stratégiákat és formálják a munkamemóriát.

Az ügy további fejleményeiről itt olvashatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!