szerző:
hvg.hu

Nyilván a migránsellenességével volt a baj.

Eltávolította a svéd-magyar nővel, Natalie Contessa af Sandeberggel készült interjút a közmédia oldaláról a Facebook.

A köztévé oldalán, a Híradó.hu-n azt írják, szombaton tették fel a videót a Facebook-oldalukra, néhány órával később viszont a Facebook leszedte, indoklásként pedig annyit írtak csak, hogy

a tartalom nem egyezett a közösségi szabályokkal.

Az oldalon idézik a Facebook alapelveit, amely szerint a gyűlöletbeszédet tartalmazó posztokat távolítják el.

Ahogy arról beszámoltunk, az interjúban a nő azt állítja, hogy a migránsok elől Magyarországra költözött Svédországból, és végig arról beszél, hogy milyen szörnyű állapotok lettek a bevándorlók miatt Svédországban. Azóta kiderült, hogy a nőnek egyébként évek óta van lakása Budapesten, Svédországban pedig többször is elítélték rágalmazásért, zaklatásért és közbizalom elleni bűncselekményért.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!