szerző:
hvg.hu

Az ellenzéki képviselők megnézhetik azokat, legkorábban április közepén.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Múlt héten kért iratbetekintést az Elios pályázataiba az ügy feltárására létrejött alternatív vizsgálóbizottság, azonban kedd este a nemzeti fejlesztési miniszter azt írta, az iratok nincsnek a tárcánál, egy hónap kell nagyjából azok összegyűjtéséhez.

Harangozó Tamás MSZP-s politikus a tárca vezetőit "gyáva gazembereknek" nevezte, akik szerinte érintettségük miatt próbálják eltussolni az ügyet.

"Elsősorban az érdekel minket, hogy ki, kinek az utasítására, miért írta át a pályázati kiírást három nappal a beadási határidő előtt, és tette ezzel lehetővé az egész csalássorozatot"

– mondta. Harangozó szerint a gazdasági minisztériumtól kedden kapott válaszból kiderül, a kormány nem az OLAF-jelentésből értesült a visszaélésekről, ugyanis belső ellenőrző szerve 2016 óta vizsgálja a pályázatokat. A vizsgálóbizottság többi tagja is élesen bírálta a kormányt.

Kiss Anita, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke azt mondta, kedden már tudták a képviselők, hogy még nincsenek összeszedve az iratok, ezért úgy gondolják, "az ellenzéki politikusokat valójában nem is az iratok érdekelték, hanem egyszerű kampányeseményt tartottak". A képviselőket március 28-ig tájékoztatják arról, mikor nézhetnek be az iratokba.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!