szerző:
hvg.hu

Az ellenzéki képviselők megnézhetik azokat, legkorábban április közepén.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Múlt héten kért iratbetekintést az Elios pályázataiba az ügy feltárására létrejött alternatív vizsgálóbizottság, azonban kedd este a nemzeti fejlesztési miniszter azt írta, az iratok nincsnek a tárcánál, egy hónap kell nagyjából azok összegyűjtéséhez.

Harangozó Tamás MSZP-s politikus a tárca vezetőit "gyáva gazembereknek" nevezte, akik szerinte érintettségük miatt próbálják eltussolni az ügyet.

"Elsősorban az érdekel minket, hogy ki, kinek az utasítására, miért írta át a pályázati kiírást három nappal a beadási határidő előtt, és tette ezzel lehetővé az egész csalássorozatot"

– mondta. Harangozó szerint a gazdasági minisztériumtól kedden kapott válaszból kiderül, a kormány nem az OLAF-jelentésből értesült a visszaélésekről, ugyanis belső ellenőrző szerve 2016 óta vizsgálja a pályázatokat. A vizsgálóbizottság többi tagja is élesen bírálta a kormányt.

Kiss Anita, az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke azt mondta, kedden már tudták a képviselők, hogy még nincsenek összeszedve az iratok, ezért úgy gondolják, "az ellenzéki politikusokat valójában nem is az iratok érdekelték, hanem egyszerű kampányeseményt tartottak". A képviselőket március 28-ig tájékoztatják arról, mikor nézhetnek be az iratokba.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.