szerző:
hvg.hu

A terrorellenes törvények teljes félreértése a ma született ítéltet az Amnesty International szerint, a vádakat hatályon kívül kell helyezni. A férfi csak családján akart segíteni.

"Több mint két és fél éve van rács mögött, a mai döntés óriási csapás Ahmed, a felesége és két kislányuk számára." Az igazságszolgáltatás megcsúfolásának nevezi a nemzetközi jogvédő Amnesty International az Ahmed H. ügyében ma született, megismételt elsőfokú ítéletet: a férfira 7 év fegyházbüntetést és 10 év Magyarországról való kitiltást ítélt a bíróság. "A mai ítélet ismét megmutatja, hogy ha keverik a drákói terrorizmus elleni törvényeket a menekültek és migránsok elleni uszításokkal és jogsértésekkel, az borzalmas következményekkel jár. Az Ahmed H. elleni vádakat a fellebbezés során hatályon kívül kell helyezni, és azonnal szabadon kell engedni." – mondta Eda Seyhan, az Amnesty International terrorizmus elleni kampányosa.

A szervezet szerint a férfi csak menekülő családjának akart segíteni, és gonosztevőnek akarják beállítani. Nincs mindent kizáró bizonyíték arra, hogy terrorcselekményt akart elkövetni, "ügye a terrorizmus elleni törvények téves értelmezésének példája".