szerző:
hvg.hu

Leszóltak, hogy lehet kampányolni, nem lesz összefogás.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A 444.hu úgy tudja, az MSZP felső vezetése megüzente egy vidéki kampány szervezőinek, ne számítsanak visszalépésekre, nem lesz összefogás. Ez egy olyan körzetben történt, ahol komolyan felmerült, hogy az LMP javára visszalépne a szocialista jelölt. Az eddigi forgatókönyv az volt, a listát népszerűsítsék, az egyéni jelölt lépjen kicsit hátrébb, most ez megváltozott.

Az LMP és az MSZP több körben tárgyalt már a koordinációról, azonban az LMP kongresszusa hétvégén úgy döntött, akkor lépnek vissza, ha az MSZP és a Jobbik megállapodik. Erre viszont nincs esély.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Windisch Judit Itthon

Saját farkába harapó ellenzék: a teljes koordináció rontja a részvételt?

A teljes koordináció ellenzéki szavazók elriasztásával járhat – így értékelnek a Jobbikban. Az jól látszik, hogy a párt emiatt úgy próbál együttműködni, hogy közben saját jelöltjei indulásához ragaszkodik. Szakértők szerint könnyen lehet, hogy hibásnak bizonyul a stratégia.