szerző:
hvg.hu

Leszóltak, hogy lehet kampányolni, nem lesz összefogás.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A 444.hu úgy tudja, az MSZP felső vezetése megüzente egy vidéki kampány szervezőinek, ne számítsanak visszalépésekre, nem lesz összefogás. Ez egy olyan körzetben történt, ahol komolyan felmerült, hogy az LMP javára visszalépne a szocialista jelölt. Az eddigi forgatókönyv az volt, a listát népszerűsítsék, az egyéni jelölt lépjen kicsit hátrébb, most ez megváltozott.

Az LMP és az MSZP több körben tárgyalt már a koordinációról, azonban az LMP kongresszusa hétvégén úgy döntött, akkor lépnek vissza, ha az MSZP és a Jobbik megállapodik. Erre viszont nincs esély.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.

Windisch Judit Itthon

Saját farkába harapó ellenzék: a teljes koordináció rontja a részvételt?

A teljes koordináció ellenzéki szavazók elriasztásával járhat – így értékelnek a Jobbikban. Az jól látszik, hogy a párt emiatt úgy próbál együttműködni, hogy közben saját jelöltjei indulásához ragaszkodik. Szakértők szerint könnyen lehet, hogy hibásnak bizonyul a stratégia.