szerző:
hvg.hu

A taxis elmenekült, a két fiatal végül három doboz cigit lopott az autóból.

Vádemelési javaslattal zárták le a budapesti nyomozók annak a két férfinak az ügyét, akik fojtogattak és megloptak Csehországban egy taxist – írja honlapján a rendőrség.

Mint írják, a nyomozás adatai szerint egy 19 éves budapesti és egy 23 éves üllési férfi tavaly augusztus végén a csehországi Pardubicében beültek egy taxiba, és egy közeli településre vitették magukat, de amikor megérkeztek a címre, a budapesti férfi fizetés helyett egy fémhuzallal fojtogatta a taxisofőrt, miközben társa bántalmazta a sértettet.

A cseh taxis kiszabadult a huzal szorításából és autóját hátra hagyva elmenekült. A két férfi az autót átkutatta, majd az abban talált három doboz cigarettát magukhoz vették, és távoztak a helyszínről.

A cseh rendőrök végül a budapestiekkel együttműködve közel egy hónap alatt magyarországi tartózkodási helyükön fogták el a két férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai az emberölés kísérlet miatt indított nyomozást a napokban befejezték, és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.