szerző:
hvg.hu

A DK elnöke szerint Kósa nem áldozata, hanem tettestársa egy pénzmosási ügy előkészületének. Gyurcsány szerint az ügyről Orbánnak is tudnia kellett.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A hivatalos személyeknek kötelező bejelentést tenniük, ha csalásra vagy pénzmosásra bukkannak, de Kósa Lajos ezt nem tette meg – mondta Gyurcsány Ferenc DK-elnök. Szerinte Kósának tudnia kellett, hogy egy több mint négymilliárd eurós nagyságrendű összeg alkalmas a pénzpiacok tiltott befolyásolására.

Gyurcsány Ferenc szerint az ügyről minden bizonnyal tudott a miniszterelnök is, ezért írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz. Azt kérdezi, tudott-e az ügyleteiről, adott-e azokra felhatalmazást, és a Fidesznek van-e hozzá köze. Arra is kíváncsi, Orbán eljár-e Kósával szemben, illetve hogyan tisztázza saját és pártja szerepét az ügyben.

Kósa Lajos szerint ellenzéki lejárató akcióról van szó, az eddig nyilvánosságra került információk azonban nem ezt a verziót támasztják alá. Mindenesetre Orbán kedden – Kósa elmerülésének napján – eltűnt a nyilvánosság elől, a Fidesz sem ejti ki Kósa Lajos nevét, az ügyében megszólaló ellenzékieket gyalázzák csak.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.