szerző:
hvg.hu

A DK elnöke szerint Kósa nem áldozata, hanem tettestársa egy pénzmosási ügy előkészületének. Gyurcsány szerint az ügyről Orbánnak is tudnia kellett.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A hivatalos személyeknek kötelező bejelentést tenniük, ha csalásra vagy pénzmosásra bukkannak, de Kósa Lajos ezt nem tette meg – mondta Gyurcsány Ferenc DK-elnök. Szerinte Kósának tudnia kellett, hogy egy több mint négymilliárd eurós nagyságrendű összeg alkalmas a pénzpiacok tiltott befolyásolására.

Gyurcsány Ferenc szerint az ügyről minden bizonnyal tudott a miniszterelnök is, ezért írásbeli kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz. Azt kérdezi, tudott-e az ügyleteiről, adott-e azokra felhatalmazást, és a Fidesznek van-e hozzá köze. Arra is kíváncsi, Orbán eljár-e Kósával szemben, illetve hogyan tisztázza saját és pártja szerepét az ügyben.

Kósa Lajos szerint ellenzéki lejárató akcióról van szó, az eddig nyilvánosságra került információk azonban nem ezt a verziót támasztják alá. Mindenesetre Orbán kedden – Kósa elmerülésének napján – eltűnt a nyilvánosság elől, a Fidesz sem ejti ki Kósa Lajos nevét, az ügyében megszólaló ellenzékieket gyalázzák csak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!