szerző:
hvg.hu

Az LMP társelnöke kimutatta, a Kósa Lajost saját állítása szerint átverő nő szoros üzleti kapcsolatban áll Fiák Istvánnal, akitől Kósa Lajos felesége vett egy céget 6 millió forintért.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Azt hiszem, Kósa most tényleg nagy bajban van. Az őt “átverő” hölgy ugyanis szoros üzleti kapcsolatban áll Fiák Istvánnal. Azzal az emberrel, akitől Kósa felesége 110 milliós ajándékot kapott akkor, amikor 6 millió forintért vehetett meg egy céget Fiák Istvántól" – írja Hadházy Ákos LMP-s társelnök a Facebook-oldalán. Fiák István lánya és másik cége (a Kis Hal Kft.) közös céget birtokol Szabó Gábornéval, a csengeri háztartásbelivel. Ez a cég az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.

Hadházy az Opten adatai alapján azt állítja, Czakó János is érdekelt ebben a cégben – a Magyar Nemzet legfrissebb állítása szerint volt az egyik megbízott a szövevényes történetben. Megnéztük, Czakó a cégnyilvántartás szerint 2015 decemberéig volt a társaság tagja, azt megelőzően az ügyvezetője is.

Hadházy szerint azt a gyanút, hogy itt egy Kósa körüli kiterjed pénzmosó hálózat is lehet, erősíti a cég negyedik tagjának személye, Orendi Mihály is, aki Hadházy kutatása szerint 2012. karácsonyáig tulajdonos volt az AVE PRO Kft.-ben – most az Észak-Atlanti Kft tulajdonosa és vezetője –, de korábban vezető volt a Debreceni Sportcentrum Kft.-ben is. Az AVE PRO-t pedig több szál köti a DVSC-hez.

Hadházy szerint "Kósa nagyon nagy bajban van – ez az egész nem tűnik másnak, mint egy nagy pénzmosó hálózatnak".

Elértük a politikust, aki azt mondta, a Kósa Lajos felesége cégvásárlása ügyében tett egyik feljelentésénél – amit adócsalás gyanújával tett – feljelentéskiegészítést rendelt el a debreceni NAV.

Az ügy további fejleményeiről itt olvashatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Joó Hajnalka Itthon

A csengeri "háztartásbeli" fia szerint Kósa Lajos érdeklődött nála a 4 milliárd eurós örökségről

Elértük a csengeri állítólagos örökösnő fiát, aki a Magyar Nemzet keddi cikkében tálalt ügyben megbízhatta Kósa Lajost a 4,35 milliárd eurós vagyon kezelésével. Szabó Gábor azt állítja, anyja ügyvédjétől Kósa vele rokoni kapcsolatban álló barátjához szivárgott ki az információ a mesés örökségről, a volt debreceni polgármester ezek után maga kereste meg őket.

hvg.hu Itthon

Kósa: Megpróbáltam lebeszélni, de hajthatatlan volt

Egy csomó papírt mutatott a hölgy, de németül voltak - mondja Kósa Lajos a hvg.hu-nak az őt hihetetlenül magas összeg befektetési ígéretével felkereső nővel történt találkozójáról. Szerinte a nő csak fel akarta használni az ő nevét.