szerző:
hvg.hu

Egymillióba kerülhetett a két Kósa-féle közjegyzői dokumentum, amivel Kósa szerint becsapták. De vajon miért érte meg neki?

Mennyit is kellett fizetnie Kósa Lajosnak, Szabó Gábornénak, avagy közösen a feleknek az 1340 milliárdos közjegyzői okiratért? Ennek ment utána az Index, ugyanis milliárdos összegek kezdtek el keringeni, de Kósa érdi sajtótájékoztatóján is 50 milliós összegek repkedtek kérdésben.

Ez túlzásnak mondható, a törvények szerint az első 10 millió forint ügyértékért 81 700 forintot lehet kérni, a felett pedig 0,25 százalékot, de maximum 200 milliós ügyértéket lehet számolni, ez a plafon. Azaz az egy dokumentum közjegyzői munkadíja 81 700+475 000 (ami a 190 millió 0,25 százaléka), azaz 556 700 forint. Ez a díj még növekedhet azért bizonyos esetekben, az alapdíj kétszeresét lehet kérni.

De mivel itt két szerződésről van szó (az 1340 milliárdos és az anyukának 800 milliós utalós), ez

a két okirat már több mint egymilliót kóstál.

Kérdés, ki fizethette eztm és miért érte meg egy német örökös, csengeri háztartásbelinek.

Szabó Gábornéról már egyre inkább az derül ki, hogy nem egy kisvárosi szélhámos, hanem a Kósa körüli üzleti kör tagja – ezt Hadházy Ákos LMP-s képviselő már elkezdte magyarázni

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!