szerző:
hvg.hu

Bűnösnek találta a bíróság Ahmed H.-t, és hét évre ítélte a 2015-ös röszkei zavargások idején történtekért. A megismételt elsőfokú eljárás enyhébb ítéletet hozott, mint elődje.

Hét év fegyházbüntetésre ítélték a megismételt elsőfokú eljárásban. Előzőleg 10 évre ítélték 2016 novemberében, de az eljárást meg kellett ismételni. Ahmed H.-t 10 évre kitiltották Magyarországról.

Ahmed H.-t azzal vádoltták, hogy 2015. szeptember 16-án köveket dobált a rendőrökre a röszkei határon, megafonba kiabált, és erőszakkal arra akarta kényszeríteni a rendőröket, hogy engedjék be a tüntető tömeget magyar területre.

A bíróság társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében, védett határzár átlépése bűntettében találta bűnösnek.

Ahmed H. az utolsó szó jogán azt mondta, Németországba szerette volna eljuttatni a családját, és nem azért ment a határhoz, hogy problémázzon. Nem ő provokálta a rendőröket, ő udvarias volt a rendőrökkel, írja az Index.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!