szerző:
hvg.hu

A Jobbik közben feljelentette és vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett ellene, mert szerintük egy ekkora értékű ajándékot fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában.

Egy lakossági fórumon kampányolt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, amikor megkérdezték, kivel szokott vadászni. Semjén azt mondta, vadászetikai okokból nem mond nevet, ahogyan a zsákmánnyal sem szokott dicsekedni.

"Az ember nem beszél arról magánéleti ügyekben, hogy kivel, hol vadászott. Ez a legalapvetőbb vadászetikai dolog. És nem dicsekszik a zsákmányával" - fogalmazott a szerdai RTL Híradó szerint Semjén Zsolt, aki tagadta, hogy üzleti kapcsolatban állna vadásztársaival.

A Magyar Nemzet adott hírt arról a birtokába került fényképekre és dokumentumokra hivatkozva, hogy Semjén Zsolt Svédországba jár vadászni. Eddig öt alkalommal járt ott, a lap szerint az utak alkalmanként 4-5 millió forintba kerülhettek.

A vagyonnyilatkozati szabályok alapján a képviselők kötelesek nyilvánosságra hozni, ha 62 ezer forintnál drágább ajándékot kapnak. Ez a képviselői tiszteletdíj 1/12 része - hangzott el a Híradóban.

A Magyar Nemzet szerint Semjén először 2012-ben vadászott Svédországban, a következő év januárjában leadott vagyonnyilatkozatában erre azonban semmi nem utalt. Az összes évben üresen hagyta az ajándékokról szóló részt, amikor a lap szerint Skandináviában járt. A Jobbik ezért feljelentést tett és vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett a miniszterelnök-helyettes ellen.

A műsorban Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő azt mondta, ha a vadászat 25 millió forintos ajándékot jelentett, akkor ezt a 25 millió forintot Semjénnek fel kellett volna tüntetnie a vagyonnyilatkozatában. Szilágyi szerint ha valaki ilyen nagymértékű ajándékot kap, akkor azután adóznia is kellene.

Az RTL ma is kereste Semjén Zsoltot, de nem érték el. Mint a műsorban elhangzott, Semjén hétfőn az egyik nemzetközi vadászszervezetet fogadta a parlamentben, azóta pedig vidéken kampányol.

hvg.hu Itthon

Semjén "kiciriblizné", hogy Bayer is mehessen vele vadászni Amerikába

Néhány nappal az után, hogy kiderült, többmilliós értékű vadászatokra járt éveken át Svédországba, Semjén Zsolt a Parlamentben fogadta a Safari Club International elnökét. A miniszterelnök-helyettes, aki egyben az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke is, a találkozóról készült videóban az "ellenzéki médiának" is üzent.