szerző:
hvg.hu

A mai külügyminiszter egykor a ma a legfőbb gonosznak kikiáltott Soros György alapítványához pályázott és nyert.

Egy édesanya eltette fia születésekor, 1995-ben az aznapi győri újságot (és most a 444-hez került), amely egy helyi gimnazistával közölt interjút. A diákot Szijjártó Péternek hívták, igen, ő ma az ország külügyminisztere.

Az interjú apropója az volt, hogy Szijjártó jelentkezett a Soros Alapítvány pályázatára. A pályázaton 1500 jelentkező közül választották ki azt a tucatnyi szerencsés magyar tanulót, akik aztán az alapítvány támogatásával egy fél évet az Egyesült Államokban tölthettek.

"Szorongás nélkül vágtam neki az útnak, úgy gondoltam, a Soros Alapítványban nyugodtan megbízhatok" - nyilatkozta erről Szijjártó, aki saját bevallása szerint a repülőjegy, a biztosítás és az ösztöndíj mellé még heti 75 dollár zsebpénzt is kapott a Magyarországot négerekkel elárasztani akaró milliárdostól.

A diák arról mesélt még, hogy az amerikai gimnazisták életében milyen meghatározó a sport. Mondjuk, ebben valószínűleg nem változott a véleménye. 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!