szerző:
hvg.hu

Farkas Gergely azt mondja, hibázott, ezért elnézést kér. Egy hangfelvétel szerint ugyanis pénzt ajánlott az LMP képviselőjelöltjének, hogy lépjen vissza.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A Jobbik a Bács-Kiskun megyei 5. számú választókerületben Farkas Gergelyt, a Jobbik ifjúsági tagozatának elnökét indítja, az LMP pedig Midi Melániát. Az Origo birtokába került egy hangfelvétel, amiben a két politikus beszélget.

Farkas arról győzködi Midit, lépjen vissza a javára, hogy nagyobb esély legyen legyőzni a Fideszt, mire az LMP-s azt mondja, hóban-fagyban ácsorogva gyűjtötte össze az aláírásokat, 600 ezer forintja van a kampányban, várja, hogy március 20-a után megérkezzen az egyéni jelöltek kampánytámogatása, ami 1 millió forint.

Erre mondja Farkas, hogy mi lenne, ha kifizetnék, amit Midi beletett a kampányba. Hallgassák:

Farkas a Facebook-oldalán reagált:

„Bár eddig is sejtettem, a ma ellenem megindult lejárató kampány egyértelműen bizonyítja, hogy nagyon szoros lehet az állás jómagam és Bányai Gábor között a választókerületben. Ilyenkor szoktak ugyanis elindulni a negatív kampányok.

De mi is történt? Találkoztam az LMP helyi jelöltjével, akivel úgy éreztem, hogy egy laza, jó hangulatú beszélgetést folytatunk, így aztán ez a légkör hatotta át az egész kommunikációt. Mivel közös a kormányváltás célja, ezért adta magát, hogy a visszalépések is szóba kerüljenek. Ha valaki végighallgatja a beszélgetést, egyértelmű lesz számára, hogy nem ajánlottam fel a visszalépésért pénzt, ezért a fideszes médiumok hazugságaival ellentétben a vesztegetés fel sem merül. Nem pénzért vetettem fel a visszalépést, hanem a közös politikai cél érdekében. A hangfelvételben hallható felvetés részemről elhangzott, de természetesen nem komoly szándékkal, ez jól érzékelhető abból, hogy nem kijelentésként, hanem egy hangsúlyból is érezhetően vicces felvetésként hangzott el. Ettől függetlenül ez még ilyen formában is hiba volt részemről, ezért elnézést kérek.”

Frissítés, 15:42

Reagált az LMP, azt írták:

Ez a felvétel is azt bizonyítja, hogy az LMP jelöltjei nem zsarolhatóak.

A Fidesz pedig azt mondta:

Hangfelvétel bizonyítja, hogy Farkas Gergely, a Jobbik jelöltje pénzt ajánl az LMP-s jelöltnek, hogy lépjen vissza. Az egész országban ez történik: a Jobbik Simicska pénzéből vásárol jelölteket. A választás nem üzleti tárgyalás. A Fidesz feljelentést tesz a választás rendjének megsértése és korrupció gyanúja miatt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!