szerző:
hvg.hu

A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt a „sikeres kormányváltás érdekében” azt a döntést hozta, hogy a nyilvántartásba vett országgyűlési képviselőjelöltjeit arra kéri, lépjenek vissza a Jobbik javára.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben a kisgazdák azt írják, ezek mellett az FKgP tagjait, szimpatizánsait, szavazóit arra kéri fel, hogy mind listán, mind egyéniben a Jobbikra szavazzanak. (A választási oldal adatai alapján 13 egyéni jelöltjüket vették nyilvántartásba.)

„Az FKgP azt várja el cserében a Jobbiktól, hogy hajtsa végre a választási programjában ígért igazságszolgáltatási reformot, a magyar vidék felzárkóztatását, a gazdák kiemelt támogatását és váltsa le a mostani kormányt.”

Közleményüket azzal zárják:

A korrupt,a saját népét nyíltan megfenyegető, az önkényuralmat kiépíteni akaró Orbán-kormányt minden áron el kell zavarnia a magyar nemzetnek, amely küzdelemhez az FKgP, mint a Fidesz volt kormánykoalíciós társa ezt az önfeláldozó lépést is hajlandó volt megtenni, és ennek a példának a követésére szólít fel minden ellenzéki pártot és azoknak képviselőjelöltjeit.

A kisgazdák korábban azzal a reménnyel vágtak neki a választásnak, hogy a Jobbikot szorongatják meg, Lattmann Tamás lett volna a miniszterelnök-jelöltjük.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!