szerző:
hvg.hu

Az egyik sértett karját és egyik ujját is megvágta, majd mindkettőjüket megütötte.

A kerületi ügyészség 2017 júliusában benyújtott vádirata szerint az afgán állampolgárságú vádlott – aki oltalmazottként tartózkodik Magyarországon – 2017. február 08-án, a hajnali órákban, egy budapesti XV. kerületi utógondozóban tartózkodott a szobájában két, szintén afgán állampolgárságú szobatársával, akikkel szóváltásba keveredett – közölte az ügyészség.

A konfliktus során a vádlott a konyhából magához vett egy kést, amivel az egyik sértett karját és egyik ujját megvágta, valamint mindkettőjüket megütötte. Ezután megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben értesítik a rendőrséget, megveri, illetve megöli őket. A bántalmazás következtében a késsel megtámadott sértett nyolc napon túli, súlyos sérülést szenvedett.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a külföldi férfit súlyos testi sértés bűntettével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel való fenyegetéssel elkövetett zaklatás vétségével vádolta, majd ez utóbbi bűncselekményt a tárgyaláson eljáró ügyész kényszerítés hatósági eljárásban bűntette kísérletére módosította.

A vádemelés az ügyben eredményes volt, az ügyben elsőfokú ítélet született; az ügy vádlottját a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság – a módosított váddal egyezően – bűnösnek mondta ki, és ezért őt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a terhelt terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása végett fellebbezett.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!