szerző:
hvg.hu

Szervezze meg az RTL a kampányt, ha attól átláthatóbb lesz, mire megy el a pénz – üzent a pártelnök.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Nem tetszik Szepessy Zsoltnak, hogy az RTL Híradójában kamupártnak nevezték az Összefogás Pártot. Monok volt polgármestere – akinek a pártja körül elképesztő kamupárthálózatot találtunk – egy felháborodott nyílt levelet küldött az RTL Klub vezérigazgatójának.

Mint írta, szeretné „végérvényesen nyilvánosan” megcáfolni azt, „hogy az Összefogás Párt egy kamupárt lenne, és csak a kampányfinanszírozás megszerzése lenne a célja”. Ezért azt ajánlotta fel: megbízza az RTL Klubot, hogy szervezze meg a párt teljes kampányát, így majd biztosan tudni fogják, mire megy el a kampánytámogatás.

A Szepessy körüli mikropártokat mi is részletesen bemutattuk. A Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja (röviden csak Medete) és a Családok Pártja jelöltjei között is sok az olyan induló, akinek korábban volt kapcsolata az Összefogás Párttal, de a Családok Pártjának egyik nyilatkozni nem akaró jelöltje közvetlenül Szepessyhez irányított bennünket, amikor a pártról akartuk kérdezni. A Medete 78, a Családok Pártja 77, az Összefogás Párt pedig 88 körzetben próbált jelöltet állítani, gyakran családtagok indulnak egymás ellen a választáson.

Szepessy Zsolt már 2014-ben is elindult az Összefogás Párttal. Számottevő eredményt nem ért el, az egész országban 6552 szavazatot szerzett, de a kampánytámogatást nem fizette vissza.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Elképesztő kamupárthálózatra bukkantunk a volt monoki polgármester pártja körül

Míg a nagy pártok pénzt és energiát nem kímélve minden lehetőséget megragadnak, hogy a választások előtt elmondhassák fő üzeneteiket, addig néhány bemutatni próbált mikropártnál épp az ellenkezőjét tapasztaltuk. A rejtőzködő, agresszív jelöltek és még rejtőzködőbb pártvezetők mögött egy szürreális, jól felépített hálózat és Szepessy Zsolt volt monoki polgármester sejlik fel. A tét sokmilliós.