szerző:
hvg.hu

A Házon Kívül stábja több autót is bekamerázott, hogy megmutassák, mit tapasztal az, aki az M1-esen autózik. Ebből mutatott részleteket a keddi RTL Híradó.

A Híradóban mentőautóban készült felvételeket is mutattak arról, mit él át egy beteg, amikor a betegszállító az M1-es autópályán halad. A műsorban elhangzott, gyakorlatilag minden kátyút megérez a beteg, annyira rázza az autót az út.

Egy rakományt szállító nő azt mondta az RTL kamerái előtt, hogy az M1-es "már nem út, csak volt út, valamikor 10 vagy 20 éve."

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs vezetője azt mondta, amikor a kollégák visszabontják a kopóréteget, akkor látják, hogy a kötőrétegek is rossz állapotban vannak, és ha azokat is visszabontják, akkor az út alapjáig jutnak el. A szakember szerint ott viszont már olyan állapotokkal szembesülnek, ami azt jelenti, hogy teljes pályaszerkezet cserére lenne szükség egy körülbelül 90 kilométeres szakaszon.

Az utat most javítgatják, de egy kormányhatározat szerint 2020-ban vagy 21-ben a legrosszabb szakaszon újjáépítik és bővítik.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!