szerző:
hvg.hu

Kiderült, nem elszólás volt Rogánék minisztériumától a délelőtti közlemény.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Megmagyarázta Rogán Antal minisztériuma, hogy értették azt, hogy "a Soros-szervezetek működését be kell tiltani". Ezt a Migration Aid sajtótájékoztatójára reagálva közölték, ám miután ez a Stop Soros-törvénycsomagban így nem szerepel (a pontos szövegről itt írtunk), megkérdeztük Rogán tárcáját, ez-e a valós kormányzati szándék, és ha igen, pontosan mely szervezeteket akarják betiltani és milyen törvény alapján.

Ezt a választ kaptuk:

"A Stop Soros-törvényjavaslat egyértelmű, engedélyhez kell kötni a migráció szervezését. Az engedély akkor adható meg, ha a szervezet működésével kapcsolatban nemzetbiztonsági kockázat nem merül fel. Amennyiben a szervezet engedély nélkül végzi a migrációt támogató tevékenységet, úgy végső soron a bíróság a szervezet megszüntetését elrendeli."

Miután már Németh Szilárd egyszemélyben is eldönti, ki számít nemzetbiztonsági kockázatnak és ki nem, a válasz alapján az eddiginél világosabban látszik, mi várható, amennyiben a parlament elfogadja a törvénycsomagot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!