szerző:
hvg.hu

Nemcsak elektromos halászgépet tilos itthon használni, hanem az úgynevezett gereblyézést sem engedik. A két orvhalásznak egyszerű horgászengedélye sem volt. Az ügyészség még a csónakjukat is elkobozná tőlük.

Orvhalászat és lopás miatt emelt vádat az ügyészség két orvhalásszal szemben, akik tavaly októberben engedély nélkül és tiltott módon fogtak ki 41 harcsát a Dunából.

A 63 és 40 éves sükösdi férfiak Sükösd térségében motoros csónakból elektromos halászgéppel és gereblyézéssel fogták ki a harcsákat. Több mint 93 kilónyi halat zsákmányoltak, a hallal teli zsákokat az idősebb férfi hétvégi házának stégjéhez szállították. Azután igazoltatták őket, hogy kikötöttek.

A 41 harcsából 39 harcsa végül visszakerült a folyóba, kettő elpusztult. Az orvul megszerzett halak értéke körülbelül 234 ezer forint volt.

A két férfinak még horgászengedélye sem volt, az elektromos halászgép és a gereblyézés pedig egyaránt tilos.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a két férfira, valamint azt, hogy kobozzák el tőlük az eszközeiket, köztük a csónakjukat is.

A Bajai Járásbíróság dönt majd az ügyben.HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!