szerző:
hvg.hu

A Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul az LMP társelnöke azután, hogy a kormányfő kampánykörútján óvodásokat és kisiskolásokat látogatott meg.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

"Panasszal fordulok a Nemzeti Választási Bizottsághoz, miután tilos köznevelési intézmény területén politikai kampányt folytatni!" – írta ki Facebookra Szél Bernadett. Az ellenzéki politikust azok a felvételek háborították fel, amelyeken a miniszterelnökről kisgyerekek körében készültek a dadi Nefelejcs Óvoda és Mini Bölcsődében. Orbán azért látogatott el a környékre, hogy az ottani fideszes jelölt, Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár mellett kampányoljon.

A Zoom.hu a fotók és a videó publikálása után elérte az intézményt vezető Csillag Istvánnét, aki a lap munkatársától tudta meg, hogy a felvételek nyilvánosságra kerültek. Azt mondta, a miniszterelnök váratlanul toppant be hozzájuk – eredetileg nem oda indult –, nem volt előzetes egyeztetés. Amikor az újságíró felvetette, hogy ezek szerint a szülőktől sem kaptak beleegyezést arra, hogy a gyerekeik szerepelhetnek-e a képeken, letette a telefont.

Kedden hasonló ügyben hozott – egyelőre nem jogerős – határozatot az NVB. A testület szerint az, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás narancsot és tollat osztogatott a főváros 12-es választókerületében egy iskola előtt a diákoknak és szüleiknek, jogsértő.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!