szerző:
hvg.hu

Ismét mellényúlt az állami televízió. Vágóképként a leghíresebb német foglalt házat mutogatják a bevándorlók által elfoglalt városrészként.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Új hirdetéssel próbálja bizonyítani az M1, hogy Németország lakhatatlan. Elrettentő példaként pedig bemutatják a szélsőbal hamburgi központját, a Rote Florát. Miközben három német férfi beszél a migránspokolról, a vágóképeken a Schanzenviertel nevű hamburgi negyed közepén álló foglalt házat látni. Itt van otthon a német antifa, ez volt a 2017-es G20-csúcs alatt erőszakos tüntetéseket szervező szélsőbal központja. Ami itt elriasztásra szolgál, az kötelező turistalátnivaló a kikötővárosban.

A Schanzenviertel Hamburg egyik legdivatosabb bulinegyede, a budapesti VII. kerülethez hasonlítható – hasonló problémákkal is küzd, ami az éjszakai mulatozást illeti. Az M1 felvételén közben arról beszélnek, hogy itt a menekültek felvásárolják a lakásokat, és ezzel a németek kiszorulnak.

Megnéztük, milyen ingatlanokat kínálnak jelenleg a negyedben. Ezek szerint egy 50 négyzetméteres ingatlan itt 320 ezer euró, vagyis 100 millió forint. Egy azonos méretű lakás bérlése 240 ezer forintba kerül. Hamburg egyébként a legélhetőbb világvárosok listáján a legelőkelőbb helyen álló német metropolisz. Globálisan a 14. helyen áll. A német politika régi problémája a belső kerületek dzsentrifikálódása és az elszabaduló bérleti díjak. Ezért szorulnak a szociálisan gyengébbek a peremvárosokba, ahol komoly feszültségek is kialakulnak. A valóság bemutatása azonban nem volt célja az M1-nek.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!