szerző:
hvg.hu

És kiszámolták, mennyi LEHET benne!

Bizonyító erejű fotókat ígér címlapján a Ripost nevű kormánypárti bulvárlap arról, hogy a Jobbik politikusai hetente kétszer "százmilliókat" kapnak Simicska Lajostól, a Fidesz volt pénztárnokától. Budai Gyula, a koholt vádakkal foglalkozó kormánybiztos mai közleménye szerint "fotók bizonyítják, hogy a Jobbik négymilliárd forintot kapott Simicskától".

Az újság belső oldalán közli az eredetileg az Origón megjelent fényképeket. Ezeken Szabó Gábor pártigazgató látható, a lapok állítása szerint Simicska irodája közelében, a kezében pedig egy aktatáska. És itt jön az igazi újságírói teljesítmény: a szerzők számítása szerint "Egy ekkora táskában nagyjából 150 millió fér el."

Ebből áll eddig a bizonyító erő. Sok múlik rajta, mert ha például Szabó Gábor uzsonnát is vitt magával, akkor egy akkora táskába már csak 120 millió fér, és ebben az esetben a körültekintő Budai Gyula leleplezése is meginog.

 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!