szerző:
hvg.hu

Az ellenzéki párt szerint a névleges bejelentkezéseket azért tűri a hatalom, hogy szavazókhoz jusson. A kormány ezt visszautasítja.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Még a választások előtt kivizsgáltatná a szabolcsi falvakba fiktíven bejelentett ukránok ügyét Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció elnöke pénteki sajtótájékoztatóján olyan házakat mutatott be, ahol a választói névjegyzék szerint rengeteg szavazópolgár él – hangzott el a pénteki RTL Híradóban.

A tudósításban bemutatták egy romos tornyospálcai ház fotóját, amelyről Gyurcsány Ferenc azt állította: papíron 180, választásra jogosult ember lakik ott. A valóságban az épület lakatlannak tűnik. Egy kispaládi házban 56, Kisaron pedig állítólag 38 választásra jogosult él egy másik házban, sokan közülük ukrán névvel.

A DK szerint csak papíron élnek a településen az ukrán lakók azért, hogy magyar nyugdíjhoz jussanak és április 8-án a Fidesz mellett szavazzanak.

A DK költségvetési csalás, hivatali visszaélés és választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt tett feljelentést, a rendőrség nyomoz.

A Jobbik is azt állította korábban, hogy több ezer, honosítással állampolgárságot szerzett külföldi vehet részt az áprilisi választáson, ők a Fideszt vádolják csalással.

Tuzson Bence kommunikációért felelős államtitkár szerint a Fidesz semmilyen jogszerűtlen lépést nem követett el, semmi közük az ügyhöz, és a hatóságok majd kivizsgálják, mi történt.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára is hasonlóan reagált pénteken egy más témában tartott sajtótájékoztatón.

Tornyospálca polgármestere telefonon annyit mondott: nem gondolja, hogy a náluk élő ukránok szavaznának április 8-án. Sokan szerinte munkavállalás miatt kértek magyarországi lakcímet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!