szerző:
hvg.hu

Naiv volt a Vice riportere, amikor azt gondolta, jó ötlet angolul kérdezni a felcsúti oligarchát.

Nem volt hajlandó válaszolni Mészáros Lőrinc az HBO saját gyártású dokumentumfilmje, a Vice készítőinek, sőt, mintha az angol kérdés megértése is problémát okozott volna neki – írtuk meg, miután kikerült egy videó a felcsúti képviselő-testület ülésére igyekvő polgármesterről. Most úgy tűnik, a helyzet még ennél is keményebb.

A Hír TV felrakott ugyanis egy videót a Facebookra, ezen pedig látható, hogy a külföldi tudósító még az ülésteremben is megpróbálta kérdezni Mészárost. Amikor arról kérdezett angolul, hogy az Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatának van-e köze az üzleti sikereihez, Mészáros annyit mondott neki magyarul:

Menjen haza a saját országába és ott kérdezősködjön.

A polgármester azt egyébként elárulta, mielőtt rácsapta volna az autója ajtaját az újságírókra: egy kormányváltás után még sikeresebb vállalkozó lenne.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!