szerző:
hvg.hu

A 73 éves férfi azt állítja, a tárca nélküli miniszter miatt veszítette el az állását.

Molnár József a Blikknek azt mondta, őt tartják felelősnek azért, hogy Kósa Lajos sofőrje a múlt szerdán a városháza kapujának hajtva meghúzta a szolgálati autót.

A megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterről két hete írta meg a Magyar Nemzet, hogy egy csengeri nő 1300 milliárd forintos összeg kezelésével bízta meg. Az ügy kipattanása után Kósa többször is nyilatkozott, magyarázkodott, de néhány nap után taktikát váltott, azóta nem áll szóba a sajtó képviselőivel, és a kampányban sem vesz részt.

A múlt hét elején még részt vett egy sajtótájékoztatón a pécsi városházán, de a Szabad Pécs felvételeinek tanúsága szerint elsőre nem jutott be az épületbe. Méghozzá azért nem, mert néhány újságíró és Berkecz Balázs, az Együtt képviselőjelöltje a kapunál várta, ő pedig így nem akart kiszállni a szolgálati autójából. Sofőrje inkább megpróbált beparkolni, ez azonban nem sikerült: rövid időre a kapuba szorult, aztán manőverezés közben meghúzta a kocsi oldalát, és elhajtott.

"Kedden 10 órára vártuk a minisztert, ezért megkértek, hogy biztosítsam az épület előtti utat, hogy az autója elférjen. Negyed 12-ig kint vártam, de szólított a szükség, így be kellett mennem" – magyarázta a lapnak a biztonsági őr, aki akkor három hete dolgozott a városházán. – "Mire visszaértem, egy gyógyszerszállító furgon már velünk szemben rakodott. Ekkor pedig megérkezett Kósa Lajos is, akinek az autója így nem tudott ráfordulni a kapura, s meghúzhatták a kocsi oldalát."

A felettese másnap kérdőre vonta a történtek miatt, két nap szabadság után pedig elbocsátották. Az ügyben a Blikk kereste a férfit alkalmazó céget is, de egyelőre nem kaptak választ.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!