szerző:
hvg.hu

Mártélyon tartott utcafórumot szerdán Lázár János, nyilván téma volt a bevándorlás is.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Éles kijelentéseket tett szerdai utcafórumán Lázár János, aki egyebek mellett azt mondta, hogy mivel a cigányokat a mai napig sem sikerült integrálni, akkor hogyan tudnának integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából érkeznek ide.

A Hír Tv beszámolója szerint Lázár azt is mondta, "ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek".

"Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi, nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljük világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre" – jelentette ki a miniszter.

A Hír Tv szerint Lázár szavai azért is meglepőek, mert Lázár 2008 és 2012 között gyakorlatilag élharcosa volt a Soros György pénzéből végrehajtott hódmezővásárhelyi roma integrációs programnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!