szerző:
hvg.hu

A következő napokban egyre többfelé várható eső, és sokfelé erős, viharos lesz a szél. Ezzel együtt tovább melegszik a levegő: többfelé 20 fok körüli meleg is lehet, majd a húsvéti hosszú hétvége második felében mérséklődik a felmelegedés.

Péntek reggel keleten, északkeleten és délnyugaton kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat, többfelé kell számítanunk pára- és ködfoltok kialakulására is. Gyenge marad a szél. Napközben egyre többfelé kell számítani záporok kialakulására, a Dunántúlon és a középső tájakon zivatarokra is, melyeket apró szemű jég valamint erős, viharos széllökések kísérhetnek. Ugyanakkor zivataroktól függetlenül nyugaton, északnyugaton élénk lehet a déli-délkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 20 fok között alakul, délen lesz melegebb az idő – jelenti az Időkép.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton országszerte várható eső, zápor, több helyen zivatar is kialakul. Többfelé megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik a szél. A reggeli 5, 11 fokról 14, 21 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap, április elsején kezdetben többfelé valószínű eső, zápor, estére mindenütt megszűnik az eső. A szél viszont nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Húsvéthétfőn sok napütés mellett, még néhol előfordulhat zápor. Nagy területen lehet viharos a szél. Napközben 9, 16 fokig melegszik a levegő.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!