szerző:
hvg.hu

De legalább akár 22 fok is lehet.

Szombaton több hullámban, sokfelé számíthatunk esőre, záporra – legnagyobb mennyiségben a Pécs-Ózd közötti szélesebb sávban. Délután zivatarok is várhatók, legjobb eséllyel ugyanebben a térségben. Az ismétlődő csapadékhullás és az időnként erős intenzitás miatt több helyen 20 millimétert meghaladó mennyiségű eső is eshet a nap folyamán – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében.

©

A déli szél a Tiszántúlon és az Alpokalján időnként viharossá (~60 km/h) fokozódhat. Zivatarokban szintén lehet számítani viharos széllökésekre (60-90 km/h).

A nap folyamán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de eleinte délkeleten, keleten, délután nyugaton felszakadozhat a felhőzet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18, délkeleten, keleten 19, 22 fok között alakul. Késő estére 7 és 16 fok közé hűl le a levegő.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!