szerző:
hvg.hu

A héten végre sem a főbejáraton, sem a hátsó kapun nem szándékozik visszatérni a tél – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A következő napokban az ilyenkor szokásosnak megfelelő, vagy annál kissé melegebb időjárásra számíthatunk, de gyakran feltámad majd a szél – mondta Üveges Zoltán meteorológus az OMSZ videójában.

Szerdán felhőzet zavarhatja a napsütést, késő délutántól az Alföldön zápor is lehet. Továbbra is meleg lesz napközben, a délnyugati szél azonban az északnyugati országrészben több helyen viharossá fokozódhat.

Csütörtökön front érkezik, szerte az országban borús időre lehet számítani, összességében azonban nem hullik majd jelentős mennyiségű csapadék. A nappali felmelegedés valamelyest mérséklődik.

A hétvégén megint magára talál a tavasz, "és talán a politikai elemzőkön kívül másokat is érdekel, hogy vasárnap milyen időre számíthatunk" – hangzott el a videóban.

A jelenlegi számítások szerint csapadéknak minimális, napsütésnek nagy az esélye. A hőmérséklet többfelé meghaladja majd a 20 fokot. "Ezek után lehet találgatni, hogy ez az idő a fakadó rügyek fejlődésére, vagy a szavazófülkék látogatottságára lesz kedvezőbb hatással" – tette hozzá az időjós.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!