szerző:
hvg.hu

Ettől még 17-23 fok lesz.

Kedden gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen várható zápor, az ország északkeleti felében délutántól helyenként zivatar is kialakulhat.

Marad a szeles idő, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik a délnyugati szelet. Hajnalban 8-13, délután 17-23 fok valószínű.

Szerdán túlnyomóan felhős időre van kilátás, eleinte keleten süthet többet a nap, majd délután a középső tájakon egy-egy kisebb zápor is kialakulhat. A keleties szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, 20-25 fokos maximumokat mérhetünk.

Kedden gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyeknél felerősödhetnek a görcsös panaszok, vérnyomás-ingadozás alakulhat ki. Fülledtebbé válik az idő, ez elsősorban a szívbetegeknek és a vérnyomásproblémákkal élőknek okozhat kellemetlen perceket. Fizikai munka során fáradékonyság, légszomj, rosszullét is jelentkezhet.

Az idősek, a keringési panaszokkal élők és a szívbetegek számára is ajánlott az elegendő pihenés. A helyenként élénk szél frissítően hathat, de a fokozottan érzékenyek a változékony időben enyhe fejfájást, nyugtalanságot tapasztalhatnak. A zivatarok idején romolhat az asztmások állapota.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!