szerző:
hvg.hu

A CEU eltökélt amellett, hogy Budapesten maradjon – ez derült ki abból a levélből, amely a Facebookon kering Michael Ignatieff rektor aláírásával.

A Közép-európai Egyetem (CEU) továbbra is bízik abban, hogy a magyar kormány és New York állam tárgyalásainak eredményeként megszületett megállapodást a közeljövőben aláírják, és az intézmény Budapesten maradhat – derül ki a CEU-rektor közleményéből, aki cáfolni igyekezett azokat az értesüléseket, amelyek arra utaltak, hogy az egyetem Bécsbe költözhet a kedvezőtlen magyarországi helyzete miatt.

A New York államban megkezdett oktatási tevékenységei mellett a CEU egy új oktatási helyszínt készít elő: ez lesz Bécs, az osztrák fővárossal egyetértési megállapodást írtak alá nemrég. Utóbbi szerint a CEU és Bécs városa előkészíti a kampusz bérleti szerződését, és 2019 őszén megkezdődhet az oktatás.

A CEU vizsgálja, milyen oktatási tevékenységet végezzen a bécsi kampuszon. A tervezéssel egy kijelölt munkacsoport foglakozik, és várják az öregdiákok véleményét, javaslatait is – közölte.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!