szerző:
hvg.hu

Folytatódik a tavaszias idő, amit időnként zápor, zivatar szakíthat meg, a szél is erőre kaphat.

Szerdán gyakran zavarhatják felhők a napsütést, egy-egy zápor esetleg zivatar elsősorban a Dél-Alföldön, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben fordulhat elő. Északnyugaton a déli-délkeleti, az Alföld déli felén az északkeleti szelet kísérhetik élénk lökések. Délutánra 20 és 25 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön kezdetben sok lesz a napsütés, délnyugaton néhol párásan indulhat a reggel, majd délutántól nyugat-délnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon záporok, zivatarok kialakulására kell számítani. A keleti országrész kivételével feltámad a délkeleti szél, északnyugaton erős lökések is lehetnek. A hajnali 7, 13 fokról 22, 27 fokig melegszik a levegő – jelenti az Időkép.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fokozatosan erősödik a pollenterhelés, egyre több allergén növény virágzása indul el. A következő napokban a nyír pollenkoncentrációja sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A kőris, a nyár, a gyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas, a fűzé az alacsony-közepes tartományban alakul.

Szerdán nem várható fronthatás, viszont a melegedésre érzékenyek fejfájást, migrént, koncentrálási problémákat, fáradékonyságot tapasztalhatnak.

A következő napokban is marad a kellemes tavaszi idő, itt-ott egy záporral, és bőven 20 fok feletti csúcshőmérséklettel.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!