szerző:
hvg.hu

Szarvas Péter Facebook-oldalán számolt be „a kormánypárt meggyőző sikeréről”, és arról, hogy a nagyarányú választási részvétel szerinte azt jelenti, hogy az emberek bíznak a demokráciában. A legmegdöbbentőbb kijelentés csak ezután jön.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Jelentős dátumként ívódott be a békéscsabaiak életébe 2014 októbere: az akkori fideszes jelölthöz képest lényegesen több szavazatot sikerült begyűjtenie a függetlenként induló Szarvas Péternek, aki a viszonylag hosszú ideig regnáló kormánypárti politikust, Vantara Gyulát váltotta a városvezetői székben.

A közgazdász végzettségű Szarvas elsöprő győzelmét lényegében országos meglepetésként értékelte a sajtó, hiszen a fideszes Vantara 8 évig tartó polgármestersége után került Békéscsaba élére a Körös Volán egykori vezetője. Érdekesség, hogy 2007-2008-ban Szarvast akkor még a (helyi) Fidesz is támogatta, 2013-ban azonban éppen a már javában fideszes irányítás alatt álló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága menesztette a kiegyensúlyozott cégként működő közlekedési vállalat vezérigazgatóját.

Erre most mi történik? Szarvas Péter rögtön a választások másnapján késztetést érzett arra, hogy rendkívül szofisztikált körmondatokban üdvözölje a migránskampánnyal megtolt, újabb Fidesz-győzelmet. Mindezt olyannyira fontos ügynek találta Szarvas, hogy Facebook-követői előtt is gyorsan beszámolt róla – azon az oldalon, amit a városvezető elvileg pártpolitikától való függetlensége miatt követtek be a békéscsabaiak. Szarvas egyébként olyan kijelentésekkel harsogta facebookos gratulációját, mint hogy:

  • „A vasárnapi választás Békéscsabán is a kormánypárt meggyőző sikerével zárult”
  • „A nagyarányú választási részvétel azt jelenti, hogy az emberek bíznak a demokráciában”

Ezután azt is kihagyhatatlannak vélte, hogy a Fidesz-KDNP által indított Herczeg Tamást is virtuális vállveregetésben részesítse:

Ez úton is gratulálok és jó munkát kívánok Herczeg Tamásnak, Békéscsaba új országgyűlési képviselőjének

Az április 9-én közölt poszt azzal zárul, hogy „a Településfejlesztési Operatív Program és a Modern Városok Program keretében már megkezdett beruházások kiemelten fontosak Békéscsaba szempontjából, amit kormányzás folyamatossága szolgál”.

Hát, oké.

Függöny.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!