szerző:
hvg.hu/MTI

A magyarok 20-30 százaléka érezheti meg a pollenszezon kezdetét.

Meghozta a jó idő a pollenszezont, és egészen október végéig sokféle fű és fa okozhat szénanáthás tüneteket az allergiásoknál – derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet jelentéséből.

A jelentés szerint, amelyből a Magyar Idők idézett, az elkövetkező napokban a nyír pollenkoncentrációja országszerte elérheti a magas vagy a nagyon magas szintet. A kőris, a nyár, a gyertyán, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja is a közepes-magas tartományban alakul, és a zöld juhar virágpora is sokfelé magas koncentrációban lehet jelen.

Az OKI korábbi felmérése szerint a lakosság mintegy 20 százalékánál diagnosztizáltak pollenallergiát, de egyes becslések szerint valójában legalább az emberek 30 százaléka szenvedi meg ily módon a jó időt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!