szerző:
hvg.hu

Az állatos tévéjéről ismert Milkovics Pál visszavonta a vételi ajánlatát.

A legkülönfélébb hírek terjednek a Magyar Nemzet értékesítéséről. Miközben úgy tudjuk, Ungár Péter leendő LMP-képviselő "komolyan vehető" ajánlatot tett, és hamarosan kezdődhet az egyezkedés Simicska Lajossal, az Átlátszó információja szerint éppenséggel zsákutcába került a folyamat. Ez, ha igaz, azért különös, mert a bezárás miatt napról napra értéktelenebb a kiadói jog: egy napilapnak, ami nem jelenik meg, bajosan mérhető az értéke, ha egyáltalán – írja  portál. Az Átlátszó azt is tudni véli, hogy az eladók borsos árat, egymilliárd forint feletti összeget kérnek a pakkért.

Mintha Simicska célja kifejezetten a bezárás lett volna. Méghozzá nem drámázásból, mert ebben az esetben nem időzítette volna éppen akkorra a bejelentést, amikor mindenki a választási eredményeken agyalt: így még annyi visszhangot sem kapott, mint a 2016 őszén kivéreztetett Népszabadság” – lamentált az Átlátszónak az eseményeket ismerő forrása.

Mindeközben az viszont eldőlt, hogy az állatos tévéjéről ismert Milkovics Pálé nem lesz a médiacsomag. Ő ugyanis visszavonta az ajánlatát – írja az Index. Eszerint Milkovics egy Schwartz Capital nevű, Angliában bejegyzett cégén keresztül jelezte a Magyar Nemzet és a Heti Válasz kiadójának, illetve a Lánchíd Rádió működtetőjének, hogy érdekli a három cég, és beszéljenek az eladásról. Milkovics konkrét ajánlatot nem tett, az Indexnek azt nyilatkozta, hogy arra várt, hogy legalább szóljanak vissza az eladók, hogy foglalkoznak vele, de erre nem került sor. Így csütörtökön írt egy újabb levelet, amiben visszavonta az ajánlatát. Mármint azt, amit arra tett, hogy majd üljenek le, és beszéljenek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!