szerző:
hvg.hu

A Corvinus Egyetem Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszéke egy emberként ítéli el Schmidt Mária és Ungár Péter hetilapjának listázását, amely az egyetem kollégáit is érinti.

"A leghatározottabban tiltakozunk az ellen, hogy egyetemi oktatókat és civilszervezetek munkatársait listázzanak, és emberi méltóságukban megsértsenek! Szolidárisak vagyunk mindannyiukkal, mellettük állunk! Megvédjük a Budapesti Corvinus Egyetem érintett kollégáit, Csaba Lászlót, Chikán Attilát és Kornai Jánost, akik nemcsak a magyar közgazdasági szakma ikonjai, de nemzetközi szinten is a legkiválóbbak közé tartoznak."

Nyílt levelet írt a Budapesti Corvinus Egyetem Összehasonlító és Intézményi Gazdaságtan Tanszéke, amelyben elítélik a Figyelő Soros-zsoldosokat listázó cikkét, amire csütörtökön már egy csomó érintett szervezet reagált, az egykori Fidesz-mentor, -miniszter Chikán Attila pedig a HírTV-ben a sírás küszöbén beszélt arról, hogy most közellenséggé vált. (Közben népi mozgalom indult azoknak, akik megsértődtek, hogy nincsenek a listán, az ATV-s Somos András pedig követeli, hogy kerüljön fel oda.)

A corvinusos tanszék (az aláírók között ott szerepel Ádám Zoltán, Bara Zoltán, Deák Dániel, Gedeon Péter, Győrffy Dóra, Hámori Balázs, Katona Márton, Krasznai Márton, Medve-Bálint Gergő, Rosta Miklós tanszékvezető, Székely-Doby András, Venczel István, Veres Pál) leszögezi: "tanszékünk tagjai, akik egy nyitott, sokszínű és toleráns közösség büszke egyetemi polgárai, elítélik a félelemkeltés politikáját, amelybe ez a cikk is illeszkedik. Feladatunk ma sem más, mint akkor, amikor József Attila 1937-ben megírta híres sorait:

„az igazat mondd, ne csak a valódit,

a fényt, amelytől világlik agyunk,

hisz egymás nélkül sötétben vagyunk.”

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!