szerző:
-W-
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Köhög a betyárkörte: mondjon le az Index és a HVG is!

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mondjon le az Index, a HVG és a 444 is, mert vesztettek – mondja a kormányközeli Mandiner interjújában G. Fodor Gábor, a 888.hu nevű orbánista weboldal főszerkesztője.

Elmélete szerint a megmaradt ellenzéki/kormányfüggetlen sajtó politikai mozgalomnak számít, így a választás eredményeiből számára az derül ki, hogy ezek az orgánumok is veszítettek – tehát ne is legyenek. Szavai mögött elég világosan látszik az önigazolás, saját magát ugyanis pártharcosként írja le, és nyilván kellemetlen nap mint nap szembesülni szuverén emberek munkájával, akik többre vitték. Ez a frusztráció amúgy régóta érezhető rajtuk; ahányszor csak észreveszik, hogy lehet seggnyaláson túl mást is csinálni, választ kellene adni arra a kérdésre, hogy akkor ők micsodák.

Mellesleg a választás eredménye az, hogy két és fél millióan a Fideszre, ugyanennyien ellene szavaztak. Azt még GFG sem állítja, hogy az "ellenzéki sajtó" konkrétan valamely párt mellett tette volna le a garast, szóval nehéz ebből azt kisütni, hogy ne lenne mögöttünk közönség.

De nincs itt elméletre szükség különben se. A weboldalak forgalmát ugyanis naponta méri a Gemius, és meg is lehet nézni. Ebben a 888.hu egyáltalán nem szerepel, ahogy egyébként a Magyar Idők példányszámáról sincs hiteles audit. A felsorolt, lemondásra felszólított kiadványok viszont ott vannak a top tízben.

G. Fodor Gábornak viszont egyáltalán nem kell lemondania attól, hogy számolatlan közpénzből ilyen aprócska betyárkörtévé tudott csak lenni. Mi olyan országot képzelünk el, ahol nemcsak a többségnek jut levegő, hanem egészen kicsi színfoltok is elférnek. Ilyen kis barnák is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!