szerző:
hvg.hu

Épp időben - írta Facebook-oldalán a Fülöp-szigeteki Davaón élő Kovács Balázs.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Kovács Balázs is egyike azon magyar választópolgároknak, aki bár külföldön él, szeretett volna részt venni az április 8-ai országgyűlési választásokon.

Kovács levélben próbált meg szavazni, de a csomag csak április 12-én érkezett meg hozzá.

"Megjött!!! Még épp időben!!! Kösz NVI!!!"

– írta a magyar férfi a Facebookon, majd hozzátette: „Ja, nem”. A levélnek ugyanis április 7-ig már kitöltve vissza is kellett volna érkeznie Magyarországra, hogy érvényes szavazat legyen, de ez nem történt meg, a csomag napokat késett.

A 444 által talált esetről nem tudni, hogy a magyar posta vagy a Fülöp-szigeteki hibázta el, annyi viszont biztos, hogy nem Kovács az egyedüli, akit kellemetlenség ért a szavazólapok késése miatt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!