szerző:
hvg.hu

Cikkünkben találnak egy térképet is a szombati ideiglenes lezárásokról.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

hvg.hu: Milyen erőkkel készül a rendőrség a szombati tüntetésre? Érkezik-e erősítés vidékről? Milyen eszközökkel állnak majd készenlétben?

BRFK: A rendőrség a bejelentett és a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítja.

hvg.hu: Van-e már engedélyezett útvonalterv? Ha igen, az merre halad?

BRFK: Ajánljuk figyelmébe az alábbi linket:

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/utinfo/forgalmirend-valtozasok/ideiglenes-forgalomkorlatozas-budapest-tobb-57

(Ebből kiderül, hogy több kerületben lesznek lezárások. Mutatjuk térképen, amelyet a linkre kattintva elérhet:

hvg.hu: Mekkora tömeggel számolnak?

BRFK: A demonstrációval kapcsolatos kérdések tekintetében a szervezőhöz tud fordulni.

hvg.hu: Számítanak provokációra, elszabaduló indulatokra?

BRFK: Jövőbeli, meg nem történt eseményekről a rendőrség nyilatkozni nem tud. ​

Amúgy már készülődnek, térfigyelő kamerákkal rakták tele a Kossuth teret, ahová a tüntetők beérnek az Operától. A tüntetésről szóló cikkünket itt találja. Ha tüntetni megy, ezt tegye fel a telefonjára.

(képünk a februári diáktüntetésen készült)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!