szerző:
hvg.hu

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Öt nappal az országgyűlési választás után rendhagyó videót tett közzé Orbán Viktor a Facebook-oldalán: a másfélperces kisfilmben a miniszterelnök kampánykörútjának vicces vagy annak gondolt pillanatait szedte csokorba a kampánystáb.

A legjobb jelentetet igazán nehéz kiválasztani: a hvg.hu szerkesztőségében legtöbben arra a néhány kockára szavaztak, amelyen Orbán Viktor vicceskedve felelősségre vonja az épp a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorának szerepében tisztelgő, talárba öltözött Patyi Andrást - mellesleg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökét - amiért büntetést rótt ki rá egyik plakátja miatt az NVB, a testület elnöke pedig pironkodva-szégyenkezve magyarázkodik: "Igazán, sajnálom, miniszterelnök úr."

De nagy sikere volt annak a jelenetnek is, amelyen a világszínvonalúként elhíresült határbódé aljában Orbán Viktor azon humorizál, hogy "ez a magasles igazából a Semjénnek való".

A videó alatti hozzászólásokban a jelek szerint az a rész vitte a prímet, amikor  a kisbuszába utasként Pintér Sándor mellé beszálló Orbán Viktor a biztonsági övet méregetve azt kérdezi a belügyminisztertől: "Ezt tényleg be kell csatolni? Benne van a Kreszben?". A mindig hidegvérű miniszter természetesen most sem zökken ki nyugalmából: "Benne."

A videó egyik részletén egy otthonában felkeresett idősebb fideszes konkrétan beszól a miniszterelnöknek: "Mikor a televízióban láttuk, Miniszterelnök úr, egy kicsit karcsúbb volt...".

Orbán Viktor válaszát nem spoilerezzük le, tényleg nézzék meg a videót, érdemes.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!