szerző:
hvg.hu

Más pártok politikusai is küldtek nekik pénzt.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Több mint ötezren már 69 millió forintnál is több pénzt utaltak már az Együttnek. A párt azután indított gyűjtést, hogy a vasárnapi választáson a voksok kevesebb mint 1 százalékát szerezte meg, így az öttagú elnökségének vissza kell fizetnie a kampányra kapott 150 millió forintos támogatást.

Pénteki videójában Juhász Péter pártelnök elmondta, más pártok tagjai is utaltak nekik pénzt. Meg nem nevezte őket, azt azonban megjegyezte, hogy köszönik a segítségüket, függetlenül attól, hogy politikailag egyetértenek-e vagy sem.

A kétfarkúak elnöke a maga javára mond le a posztjáról - kis pártok vezetői Balónál

A parlamenten kívül ragadt kis pártok vezetői voltak Baló György műsorának vendégei szerda este az RTL Klubon. A műsorban Juhász Péter, az Együtt elnöke azt mondta, valószínűleg felszámolják a pártot.

"Úgy tűnik, ma nagyon sokan úgy gondolják, hogy szükség volt arra a munkára, amit az Együtt elvégzett, amit képvisel" – mondta Juhász, megjegyezve: az új pólus számos pártjától érkezett megkeresés: Együtt-tagokat, vezetőket hívnak, hogy menjenek hozzájuk politizálni.

Azt is hozzátette: reméli, hogy pártjának kudarca katalizátorként hat majd, és létrejön végre egy olyan politikai erő, amely valóban képes az Orbán-féle kormányzást megfékezni.

Az Együtt-politikusok is részt vesznek majd a szombati kormányellenes tüntetésen, ahol készpénzes felajánlásokat gyűjtenek majd a kampánytartozás kiegyenlítésére.

"Elérzékenyülve mondom, őszintén hálásak vagyunk nektek" – fűzte hozzá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!