szerző:
hvg.hu

Most már biztos: Budapest belvárosát az LMP képviseli a parlamentben

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Majdnem biztosan nyerésre állt ugyan a főváros 1. számú választókerületében az LMP-s Csárdi Antal, ám Hollik István, a Fidesz jelöltje szorosan a nyomában volt.

A szavazatok száz százalékos feldolgozása után látható, hogy Csárdi több mint 3 ezer vokssal megverte Hollikot.

Az LMP javára itt visszalépett a szocialista V, Naszályi Márta, az Együtt-elnök Juhász Péter és a Momentum-vezér Fekete-Győr András is.

Az eredetileg kereskedőként dolgozó Csárdival készült a HVG e heti Portréja.

Néhány választókörzetben még billegett az eredmény, a vasárnap esti adatok szerint kisebb volt ugyanis a szavazatkülönbség az első és második helyezett között annál, mint amennyi szavazat beérkezhet külföldről és az átjelentkezésekből, illetve amennyi abban a szavazókörben még megszámolatlanul várja, hogy összekeverjék a beérkező voksokkal.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!