szerző:
hvg.hu

A pártigazgató javaslattal él majd az elnökség felé.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója a hvg.hu-nak azt mondta, nagyon büszke arra, hogy ennyi ember eljött a tüntetése. A szervezők szerint több, mint 100 ezren voltak. Minden országos listát állító párt kapott meghívót, a szimpatizánsok zászlókkal tömbökben álltak.

Szabó szerint egy ilyen mértékű tüntetés nem jöhetett volna létre a választás előtt. Azt ajánlja a párt elnökségének, hogy ezután nézze meg, mit szeretnének a Jobbik támogatói, akik együtt töltik az estét a baloldaliakkal. Hódmezővásárhelyen ezt már átélte, ahol a zsidó hitközségtől a Betyárseregig tartott az összefogás, ami számára furcsa, de pozitív élmény volt. Azt mondta, nem szerveztek semmit, de "ha a történelem hívja őket, nem hátrálnak meg később."

Vona Gábor is feltűnt a tömegben, mikor kiszúrták az Arany János utcánál, többen hangosan kiabáltak, fotózkodtak vele, majd azt követelték, térjen vissza. A tüntetésről percről percre tudósítunk.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!