szerző:
hvg.hu

A szavazatok száz százalékos feldolgozottságánál megerősítette az előzetes eredményt.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A főváros XII. kerületében a Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely szerzett országgyűlési képviselői mandátumot a szombati, végleges eredmények szerint.

Néhány választókörzetben még billegett az eredmény, a vasárnap esti adatok szerint kisebb volt ugyanis a szavazatkülönbség az első és második helyezett között annál, mint amennyi szavazat beérkezhet külföldről és az átjelentkezésekből, illetve amennyi abban a szavazókörben még megszámolatlanul várja, hogy összekeverjék a beérkező voksokkal.

A XII. kerületben Gulyás csak 1945 szavazattal vezetett a DK-s Bauer Tamás előtt, miközben több mint 4000 szavazatot vártak még. Ezeket most megszámolta a Nemzeti Választási Iroda – a végső sorrend nem változott, Gulyás mintegy 2 ezer szavazattal kapott t öbbet Bauernél.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!