szerző:
hvg.hu

Még ma megtudjuk a választás eredményét.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Megkezdődött szombat reggel a külképviseleteken leadott és átjelentkezéssel szavazók összegyűjtött szavazatainak átadása az egyéni választókerületi választási irodák részére a Nemzeti Választási Irodában. A tervek szerint délelőtt valamennyi választókerületi választási iroda átveheti választókerületének "utazó szavazatait".

Aki a múlt vasárnapi választáson nem a saját lakóhelyén tartózkodott, az átjelentkezéssel szavazhatott, az ő voksaik érkeznek most. A nagy részük olyan kivándorolt magyar, aki már nem él az országban, de van még magyarországi állandó lakcíme, de azok is így szavaztak, akik például Budapestre költöztek tanulni, viszont a hivatalos lakcímük még vidéki.

Akik így szavaztak, azok annak a választókerületnek a jelöltjeire voksolhattak, amelyikben a saját állandó lakcímük van. A szavazataikat mostanra eljuttatták oda, ahol majd hozzáadják a helyi eredményhez az ő voksaikat. Amint valamennyi szavazókör eredménymegállapító jegyzőkönyve rendelkezésre áll, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok megállapítják a voksolás egyéni választókerületi, nem jogerős eredményét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!